Monday, March 23, 2009

Hari-Hari Yang Bermakna

It has been a while since my last post. I know people out there dok carut kat cheq sebab tak update blog dah lama. Nak kata sebok, sebok la jugak. Nak kata malas, well, malas pun sama banyak. Lets put it this way, sometimes I don't feel like writing anything. Sometimes tu, tergedik2 atas LRT nak balik rumah update blog. Senang cerita, cheq akan update blog as and when I feel like writing something, bley....??

Bulan ni, banyak benda berlaku. Yang paling recent is that my close friend from utara just had his weekend at my place. Sorry na uol sebab cheq ni bukan kaki merayap sangat, so tak bawak uol pi mana2. Asyik dok rumah, tgk TV and makan. Hope you had enough to eat...... lets get fat, gitu. Jangan serik datang lagi. Kalau tak ke mana, we ol sentiasa akan ada di sini.

And not forgetting, I just had my birthday yang ke 29 (yeah right..... matila kena carut lagi) pada 14hb yg lepas. I had a good birthday with org tersayang and close friends. Had some cakes and keropok lekor sempena trip ke Kuantan. I'd been there once long time ago but didn't actually had a good look around. Ala2 sampai pukul 4 pagi, pukul 9 pagi terus headed to Kuala Terengganu. Tak done (bak kata Bard) nak bersiar2. And my 2nd trip ni sempat la tgk Teluk Cempedak (selalu sangat tersasul sebut Guar Cempedak) and Beserah (teringat lagu Amylea, Ku Berserah...... matila AF lagi). Terlebih dahulu nak mintak mahap kat org Kuantan, tadak apa kat tempat hangpa. I had to do a day trip saja, balik tidoq kat KL.

*bodoh tak?? gimrama la kekdahnya........

*Pantai Teluk Cempedak............

*McD Pantai Teluk Cempedak....... having some light snack...... snack ke??

Bulan Februari pulak, pegi ronda2 Melaka during one of the wknds. It's good to get out of KL for a change. Bangun pagi, tatau apa nak buat, terus shoot ke Melaka. Experience yang interesting was, masuk Museum Maritime without realising that we had to pay for it. Strange thing was, no one there to stop us and there was also no signboard at the sides yang kata kena bayaq kalau nak masuk. So mana nak tau kan?? I love freebees.

*Muzium Samudera, Melaka.....


*One of the historical sites in Melaka...... nama apa pun tatau. Tak hengat.....

8 comments:

nazzman ibrahim said...

tu diaaaaaaaaaaa sekali buat N3 HEM sembah ala2 ratu muncul mencemar duli ops....
uols dah sihat ka jgn lupa mkn ubat noooooo

apa pun tq layan hem masa kat kl,hem pun bukan kaki jalan sangat tambahan hem tak tahan panas nanti hem pengsan plak kat khalayak ramai uols gak yang kena usung hem yang seberat 1 tan ni heheheh

maximuswiser79 said...

'stazah,

Kalau dah nama pun beruang... Musim hybernate dan mengawan jer dah 3 bulan, ye tak?

*wink, wink...

p/s: Nak carut, carutlah... Mek tak kisah... :-P

yazrie said...

Tudiah sekali dia tulis entry mcm menunggu hujan emas pulak kan...gituuu...

tetap kan pic yang last tu uols pose2 baju yang nampak PUTING kan...! Opssss

Chen said...

hi Teddy! How are ya?

Me, I deleted my facebook, friendster and all already. My blog too sayang to delete, so I just put it in private mode and invited no one. Bye bye cyberworld, hehe....

awieworld said...

salam bro. apa habaq...harap2 sihat la noe...

lama tak jumpa hangpa ...u n nazzman...adoila..

MaksuHakim said...

Salam singgah bro...Nice blog and selamat berpuasa.

Beruang Madu said...

wah... tak habis habis orang kena carut pasal tak update blog... anggap jer macam diary... tak mengata hal sendiri kita mengata lah hal orang.. silap silap kena saman... biasalah Cik Mega oiiii

chekbob said...

:)